A hét legfontosabb eseményei

Bemutatók a hétvégén

Székely Csaba és Alekszandr Molcsanov bemutatói képviselik a héten a kortárs drámát, Strindberg és Feydeau a klasszikusokat, de mindkettőnek kortárs olvasatát ígérik az ajánlók. Emellett ismét színpadra kerül egy legendás film és egy klasszikus népmese is. A butoh nagymestere Budapesten tart bemutatót. Új előadások Szatmárnémetiben, Szegeden, Debrecenben és Dunaújvárosban, valamint a győri Vaskakas Bábszínházban és a Nemzeti Táncszínházban.

Ellenfény | 19. 03. 22.

A hét legfontosabb eseményei

Kortársak és klasszikusok bemutatói

Sokféle bemutató látható a héten is. Sor kerül egy kortárs dráma – egy fontos ifjúsági színházi darab – budapesti vendégjátékára. Egy drámaíró-rendező és egy színészosztály közös előadást mutat be a színművészeti főiskolán. Két antik tragédia is színre került, az egyik a határon túl, a másik egy független budapesti társulat előadásában. Ezen a héten is lesz Shakespeare-bemutató, most egy fővárosi művész színház műsorára kerül fel egyik tragédiája. És láthatunk bábszínházi bemutató is

Ellenfény | 19. 03. 13.

A hét legfontosabb eseményei

Kortárs drámák bemutatói

A héten is nagyon sok színházi bemutató lesz, de meglepetésre ezek között most több friss kortárs mű van. Közülük emeljük ki a Katona, a Radnóti, a Karinthy Színház és a sepsiszentgyörgyi színház új előadását, egy új magyar, amerikai, finn és lengyel kortárs dráma bemutóját.

Ellenfény | 19. 03. 6.

A hét legfontosabb eseményei

Klasszikus drámák bemutatói

A hét színházi bemutatóiban is – ahogy azt már megszokhattuk – a klasszikus drámák vannak többségben. Ezek közül egy debreceni Shakespeare-, egy marosvásárhelyi Hauptmann-, egy budapesti Szép Ernő-bemutatót emelünk ki, valamint egy Kafka-adaptációt, amely egy független társulat és a színművészeti egyetem együttműködésében készült.

Ellenfény | 19. 03. 7.

Mi történik a héten?

A hétvége bemutatói

A hétvége bemutató dömbpingjében a 20. és 21. századi alkotások váltak hangsúlyosság. Max Frisch-darabot játszanak Debrecenben, Weöres Sándor műve kerül színre az Ódry Színpadonm, egy szocialista operettet gondolnak újra Kecskeméten, John Cassavetes filmjét adaptálják színpadra a Vígszínházban és egy kortárs angold darabot mutatnak be a Centrál Színházban.

Ellenfény | 19. 03. 1.

Mi történik a héten?

Bemutatók a hétvégén

A hétvége igazi bemutatódömpinget hoz. A 16 bemutatóból többet emelünk ki, mint szoktunk, de még így sem eshet szó mindegyikről. Most kevés klasszikus kerül színre, annál több kortárs alkotás. De lesz antik dráma alapján készült előadás, egy újabb Csehov-bemutató, de Csehov kortárs újragondolása is színre kerül. Ezen kívül két 20. századi színpadi újítóinak műveit is bemutatják.

Ellenfény | 19. 02. 28.

A hét eseményei

Mi történik a hét első felében?

A héten tovább folytatódik a Budapest Táncfesztivál. Kedden két, a kortárs dráma szempontjából fontos eseményre kerül sor. Egy kortárs dráma bemutatója mellett egy klasszikus tragédia kortárs feldolgozása is színpadra kerül a héten.

Ellenfény | 19. 02. 25.

Credo és Angyali üdvözlet

A hétvége bemutatói

A hétvége változatos és sokszínű bemutatói közül először kettőt emelünk ki: Arvo Pärt egyházi zenéjére mutat be koreográfiát a Szegedi Kortárs Balett, és a 20. századi katolikus irodalom egyik legnagyobb alakjának, Paul Claudelnek a drámáját tűzi műsorára a Stúdió K.

Ellenfény | 19. 02. 22.

TOVÁBBI ÍRÁSAINK