Kolibri Színház

Közel és mégis távol

A császárfiú álma – Kolibri Színház

Jókai Mór elbeszélése nyomán készült a Kolibri Színház új előadása. A kínai történetből Horváth Péter készített színpadi változatot (és ő írta dalszövegeket is), a távol-keleti hangzásokat felidéző zenét pedig Novák János szerezte, aki rendezte is az előadást.

Sándor L. István | 18. 11. 23.

Gömbölyű, de gyors

A Bors néni születése

Jubileumi kiállítás nyílik a Bajor Gizi Színészmúzeumban: a Kolibri Színház immár húsz éve játszott előadását, a Bors nénit mutatja be a november elejéig látható tárlat. A legendás, több nézőgenerációt fölnevelő előadás születését idézi föl Novák János.

Sándor L. István | 14. 09. 12.

Generációk közötti párbeszéd

Beszélgetés Novák Jánossal

Ma kezdődik a Kolibri Ünnepi Mustra, melyen a 20. születésnapját ünneplő színház ad átfogó képet a törekvéseiről, eredményeiről. Erről beszél a vele készült interjúban Novák János, a színház igazgatója, az ASSITEJ magyar központjának elnöke . A fesztiválon a Kolibrival rokon törekvéseket képviselő külföldi társulatok is szerepelnek.

Sándor L. István | 12. 01. 9.

Teknőt csinálunk a koporsóból

Petruska és Pulcinella – Kolibri Színház, Bozsik Yvette Társulat

Adaptáció? Bodnár Zoltán: Az előadás előzménye Bozsik Yvette Commedia dell’arte című darabja, amelyet a Katona József Színházban, pontosabban a Kamrában csinált néhány éve. Nemcsak a zene ugyanaz, hanem a díszlet és a jelmez is „át lett hozva” a Kolibribe, sőt a színpadi események és mozgások is emlékeztetnek az eredetire. Mindezt megpróbálta Yvette a gyerekek nyelvére lefordítani. Nagyon sok olyan eszközhöz nyúlt, amelynek segítségével számukra sokkal élvezhetőbbé vált a darab.

Sándor L. István | 11. 03. 1.

IRL

Tasnádi István: Cyber Cyrano

Szinte közhely, hogy a színháznak javarészt a bennünket körülvevő valóságról kellene szólnia: létező, jelenvaló, kibeszéletlen vagy nem eléggé kibeszélt problémákról, a mában köztünk járó emberekről, a mai társadalom kérdéseiről, válságairól – nem utolsó sorban azért, hogy a színház is segítsen ezek feldolgozásában, megértésében, megélésében.

Kovács Bálint | 11. 03. 1.